Våra dörrlås

Den låsolja, WD40, som vi använde i fredags, har i några lås åstadkommit problem och trassel med låsen, och även att nyckeln blivit oljig och svartkladdig.

Några medlemmar har hört av sig i helgen, och berättade att det inte gick att vrida om nyckeln i låset. I dessa fall har vi begärt assistans från Lås och nycklar, som fått rycka ut och byta låscylinder.

Från sakkunnig låssmed på Lås och nycklar har vi fått veta att detta problem kan inträffa, även när låssmeder ska olja in dörrlåsen. Enligt låssmeden kan det ha flera orsaker. Det kan bero på att luften i trapphallen inte är ren, och att inte heller våra nycklar är befriade från smuts, vilket nyckeln tar med sig in i cylindern. Oljan löser upp avlagringar och i några fall leder det alltså till att nyckeln inte går att vrida om.
Vi rekommenderar att man torkar av nyckeln på hushållspapper och upprepar vrida om-proceduren tills papperet visar att låset blivit renare. Vi ber om ursäkt till de medlemmar som drabbats av låsproblem, och gör vårt bästa för att assistera er så att problemet snart är ur världen.   

Styrelsen genom Carina Sjögren

Lämna ett svar

Your email address will not be published.